Werf in uitvoering Paspoel Anders – Tongeren

Werf in uitvoering Paspoel Anders – Tongeren

13 juni 2017

Begin maart dit jaar vangen op de wijk Paspoel de werken aan voor Paspoel Anders. De komende zes jaar zal de wijk één grote bouwwerf zijn.

De sociale huisvestingsmaatschappij woonzo uit Tongeren gooit in fasen drie blokken met 192 flats, waarin meer dan 300 mensen wonen tegen de grond. In de plaats worden zes nieuwe blokken opgetrokken met evenveel flats als nu. Alleen, de gebouwen en omgeving worden volgens een nieuw concept gerealiseerd. Vandaar Paspoel Anders. Op een bewonersvergadering kregen de 200 aanwezigen uitleg over de timing van de werken en het verloop van de verhuis. De realisatie van Paspoel Anders kost 25 miljoen euro. De ondergrondse parking verdwijnt. Een tijdelijke parking voor 100 wagens komt zolang de werken duren in de palats. Maart 2016 start de bouw van 70 appartementen. Na 20 maanden zijn ze instapklaar. De drie volgende fasen worden 38, 62 en 33 flats gerealiseerd. Voor de bouw wordt tussen 12 en 14 maanden uitgetrokken. Ruim 300 mensen verhuizen is niet vanzelfsprekend. “Ze moeten maar één keer verhuizen. We zijn al een tijd met de voorbereiding gestart”, laten Bart Princen en Inge Gauwblomme, voorzitter en directeur van woonzo, weten. “We beleggen per blok een extra bewonersvergadering. Vervolgens doen we huisbezoeken om hun wensen omtrent de verhuis te kennen. We installeren in iedere blok een permanentiepunt waar we plannen en foto’s van het verloop van de bouw uithangen. We betalen de verhuiswagen.”

Met de nieuwbouw gaat de huurprijs voor de sociale appartementen stijgen. “Uit onze berekening blijkt dat mensen met een inkomen van bevoorbeeld 20.000 euro in plaats van 346 euro nu, straks 51 euro meer gaan betalen”, stelt Inge Gauwblomme. Meer info op ppa@woonzo.be. (LXB)

(bron : http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-tongeren/werken-voor-paspoel-anders-kosten-25-miljoen-euro-en-duren-6-jaar-a2584248/)